Når dere skal velge forlovelsesringer eller gifteringer er det lurt å ta seg god tid og tenke nøye igjennom hva dere ønsker. Før dere går til gullsmeden anbefaler vi at dere sjekker litt på nett, slik at dere er orientert om prisnivå og hva som finnes å velge mellom. Se for eksempel www.gifteringer.no

 

Pris: bli enige om sånn ca hvor mye dere ønsker å bruke på ringene. Det er ikke så greit å stå der hos gullsmeden med en selger ved siden av dere, og så har dere ikke snakket om dere skal se på ringer til 5000,- eller til 15000,-. Hvis dere er ute etter forlovelsesringer i første omgang, har dere to muligheter. Enten å kjøpe ganske rimelige ringer, gjerne i sølv, som dere kommer til å legge bort når dere gifter dere. Sølvringer blir fort slitt, så de er ikke egnet til å være ringene for resten av livet. Den andre muligheten, som de fleste benytter, er å kjøpe de ringene som senere skal bli gifteringer. Da planlegger man at dette er ringene for livet, og legger seg i den prisklassen man synes er passende for det. Når man senere gifter seg, pusses ringene opp og bryllupsdatoen graveres inn i tillegg til det som eventuelt ble gravert ved forlovelsen.

 

Hvordan skal ringene se ut: Det finnes et uendelig antall muligheter for hvordan ringene skal se ut. De fleste velger ringer i hvitt eller gult gull, roségull, eller en kombinasjon av flere gullfarger. I de senere årene er også palladium eller det meget edle metallet Platina blir mer populært. Bli enig om hvilke farger dere liker og om ringene skal ha kombinasjon av flere farger, eller være i bare én farge. Mange damer liker å ha en eller flere diamanter i ringen sin.

 

Hva skal ringene tåle:

Din hverdag setter fort spor på din ring. Alt som brukes, slites! Har du en jobb eller fritid hvor du bruker hendene mye vil ringen fort få hakk og riper hvis du har den på hele tiden. Da vil en enkel og solid ring i gult gull ofte være det smarteste valget (bilde og link nettside 1440). Denne typen ringer kan man enkelt pusse opp en gang i blant hvis man ønsker det, og ringen ser fin ut selv om den er litt slitt. Hvis din hverdag ikke inneholder så mye grovarbeid, eller du er flink til å ta ringen av deg når du holder på i hus og hage, mekker, snekrer, trener osv, kan du fint velge en ring med mer mønster og evt diamanter. En annen mulighet kan være å kjøpe helt enkle ringer som man bruker hele tiden og så kan hun få en enkel diamantring som passer til, som hun kan ta på bare nå hun vet at den ikke blir utsatt for unødvendig slitasje. (Bilde tynn rekkering/1440 på finger + link nettside). Snakk med personalet hos din faste gullsmed eller ta kontakt med oss hvis du trenger råd.